Hæge Cecilie Haarbye

Hæge CH

«Hæges vev» er et lite enkeltmannsforetak, som har fokus på tradisjonsvev, og drives av håndvever Hæge C. Haarbye. Målet er å bygge på den rike vevtradisjonen her i landet, både lokalt og nasjonalt.

Hæge C. Haarbye har lang erfaring innen vevfaget, både med kurs/opplæring og produksjon. I 2016 ble hun godkjent Husflidhåndverker, etter juryering av sine arbeider. Etter det har hun fått flere oppdrag fra Telemark Museum, hvor vevnadene er å finne i Lynnevikstua. Skien kommune har gitt et av hennes Telemarkstepper i gave til vennskapsbyen Minot i USA.

Produksjonen spenner vidt fra ryer, åklær, Telemarksvev, løpere og ikke å forglemme bomulls-skjerf, som har vist seg å bli et populært basisprodukt.

I den siste tiden har jeg fått et spennende samarbeid med firfletter Torhild Aavik, «Firfletta» i Bø. Hun er som Hæge, godkjent Husflidhåndverker. Samarbeidet kom i stand ved at Telemark Museum bestilte en stor løper med firflettede frynser.

Hæge C. Haarbye treffes på telefon nr. 41691003, eller på Mail  h_haarbye@hotmail.com. Vipps 41691003.

Vev-verkstedet holder «hus» i Røyskattvegen 42, 3741 Skien. Alle er hjertelig velkommen til å ta kontakt for en hyggelig vev-prat.


© CoronaJul.no 2020